Hoe je al je kleding kan combineren! (wie wil dat nou niet?!)

Ken je dat? In de ochtend zeeën aan tijd verliezen omdat je niet weet wat je aan moet trekken… Ja, ik ook… Gelukkig heb ik een aantal tips and tricks om dit snel op te lossen. Ook nog een gouden must have om iedere dag goed voor de dag te komen.

Basic and colors are the key!

Om meteen met de deur in huis te vallen zijn hier mijn twee beste tips. Met deze tips kun jij jouw kleding áltijd combineren en is het easy om in de ochtend jouw kleding uit de kast te trekken.

Kies voor jezelf een kleuren patroon waarmee de kleuren altijd bij elkaar passen zodat je ieder kleding stuk – qua kleur – altijd met elkaar kunt combineren. Kies een patroon van twee à drie kleuren om het zo concreet mogelijk te houden zodat het combineren makkelijk blijft. Houd je van dronkere kleuren? Dan kies je bijvoorbeeld voor zwart, donkerblauw en paars. Houd je van lichte kleuren? Dan kies je bijvoorbeeld voor wit, beige en blauw. Je kan het helemaal zelf bedenken! Het enigste waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuw kleding is dat de kleur én de kleurtoon – kleurtoon is ook erg belangrijk! – bij al je kleding ongeveer op één lijn zitten.

Daarnaast moet je bij het aanschaffen van kleding vooral letten dat de kleding ‘vrij’ basic is. Basic kleding kun je makkelijk met elkaar combineren. Vind je dit saai klinken? Probeer je basic outfit een touch up te geven door er wat statement sieraden bij aan te trekken. Sieraden kunnen je outfit de glam look geven die je zocht. Zo kun je comfortabel maar classy naar je werk gaan en al jouw kleding met elkaar blijven combineren.

Eén goede riem

Door het dragen van een goede basic riem kun jij jouw look net wat meer put together maken. De Knot it up kun je zowel om je heupen dragen als om je middel. Draag hem in een leuke jeans of in een leuk jurkje om wat meer curves te creëren. Op die manier kun je met deze riem veel kanten op en is het een must have in je closet! Door dat de Knot It Up in verschillende kleuren en combinaties beschikbaar is, kan iedereen deze riem dragen en past het in ieder haar kleding kast! Zie hieronder de verschillende varianten:

Capsule wardrobe

Een van de nieuwste trends onder alle Amerikaanse fashion influencers is het creëren van een Capsule wardrobe. Een capsule wardrobe is het hebben van een beperkt aantal items die je allemaal met elkaar kunt combineren. Klinkt als heaven niet? Het lijkt erg makkelijk, maar in werkelijkheid is het een hele uitdaging. Als eerste kies je een kleuren patroon. Twee a drie kleuren die je altijd met elkaar kunt machten. (Met uitzondering van zwart en wit) Vervolgens is het de bedoeling dat je heel je kast downsized naar vijf tops, vijf broeken, twee rokjes, drie jurken, twee jassen en twee paar schoenen. Voor een winter capsule wardrobe zijn de Cosy Boots perfect om met al je kleding te combineren. Draag ze met een leuke jeans of een tof rokje en je loopt er altijd on fleek bij.

Bij het selecteren van de juiste items is het belangrijk om goed rekening te houden met de kleur en ervoor te zorgen dat de items vrij basic blijven. Op deze manier kun je al je items met elkaar combineren en heb je zo een insta-proof outfit voor de dag gehaald dat ook nog eens volledig in jouw stijl is!

Met de bovenstaande tips kun jij jouw capsule wardrobe easy samenstellen. Voor meer inspiratie, zoek eens op Pinterest naar capsule wardrobe.