Hoe loop je nou je nieuwe schoenen in? Wij vertellen hoe!

You can’t tell me dat je nog nooit head over heels geweest bent over een paar schoenen. Maar helaas blijken sommige schoenen na de eerste paar keer dragen toch niet zo lekker te lopen. Sommige schoenen moet je nou eenmaal erg goed inlopen om nooit meer anders te willen. Hier heb ik een aantal tips voor jullie hoe je dit het allerbeste kunt doen! Want: Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden!’

Bouw het langzaam op
Dit is toch wel de belangrijkste tip! Bouw het langzaam op. Ga niet ineens van de ene op andere dag je nieuwe schoenen full-time dragen. Je voeten moeten namelijk wennen aan de nieuwe pasvorm en materiaal en de schoen moet uiteraard ook aan jou wennen.

Natte krant
Een hele oude tip is om in je nieuwe leren schoenen een natte krant in de neus te stoppen en het een nachtje te laten staan. Omdat het leer nu vochtig is, neemt het makkelijker de vorm van je voeten aan. Dit is hetzelfde effect als het dragen van natte sokken.

Spray je schoenen in met deodorant
Om je voeten specifiek te behoeden voor blaren, spray je je schoenen voordat je ze aantrekt in met deodorant. Zweet is namelijk de boosdoener bij blaren, want het geeft veel wrijving. De deodorant in je schoenen zorgt voor minder zweet en dus minder wrijving.

Haar olie
Wanneer je je voeten insmeert met bijvoorbeeld olie zal dat de wrijving verminderen en daarom dus ook de blaren.
Probeer de olie van Magnifeet deze olie is speciaal voor je voeten en houdt je schoenen heel 🙂

Blarenpleisters
Voor de zekerheid is het goed om een setje blarenpleisters bij je te hebben op je trouwdag. Wanneer je toch last krijgt van blaren of wanneer je voelt dat het niet lang meer duurt voordat je deze krijgt, dan kun je de pijn gemakkelijk stillen met blarenpleisters.

Laarzen
Als een schacht nog ingelopen moet worden, kun je daarvoor de eerste paar keer plastic zakjes gebruiken om in de laars te komen. Zo maak je de draai makkelijker en zit je zo in je nieuwe laarzen.

Schoenmaker
Mochten de schoenen nou echt pijn blijven doen, dan kunnen onze schoenen altijd naar de schoenmaker om ze te laten oprekken.
Onze schoenen zijn altijd van echt leer en daardoor kun je de schoenen zo een maat of 1,5 maat laten oprekken in overleg met de schoenmaker.