Reizen met Jamie

Wanneer er kinderen om de hoek komen kijken is reizen altijd anders. Succesvolle ondernemer en alleenstaande moeder, Jamie Faber, deelt met ons haar ervaringen en hoe zij met haar zoontje London toch de wereld over reist. 

1. Favoriete bestemming?

‘Mijn favoriete bestemming is Indonesië. Ik ben half Indonesisch, dus het voelt een beetje als thuiskomen. Ik herken alles van mijn opa en oma: de gerechten, de taal en ook de verhalen die ik daar kan thuisbrengen.’

2. Reis je anders sinds je moeder bent?

‘Ik besef dat het voor een kind 10x leuker is om op een plek te zitten waar veel andere kinderen zijn. Daarom probeer ik het zoveel mogelijk af te wisselen, maar gelukkig is London gewend om veel te reizen. Ik neem hem daarom ook graag mee naar werk tripjes in Spanje, Italië en Portugal waar ik mijn schoenen laat produceren.’

‘Ook gaan we in de winter graag skiën en vorige zomer zijn we met z’n tweeën de auto ingestapt en naar het zonnige zuiden gereden. Meezingen met de harde muziek en stoppen op mooie plekjes, even lekker met z’n tweetjes weg, dat is echt genieten!’

‘Voordat ik London kreeg ging ik vaker naar verre bestemmingen zoals Azie, Zuid-Amerika en afrika. Met een baby doe je dat gewoon wat minder snel. Gelukkig wordt London al zeven jaar, wat ons de mogelijkheid geeft om wat verder te reizen.’

3. Wat vind je het mooist aan reizen met kinderen?

‘Wanneer we samen op reis zijn kunnen we optimaal genieten van elkaar.  Als alleenstaande moeder met een eigen bedrijf is het soms wel erg druk. Door er samen even lekker tussenuit te gaan zijn we wat meer gefocust op elkaar en daar kan ik echt van genieten.’

4. Wat doe je nooit meer?

‘We waren ooit uitgenodigd om naar een toeristische plek in Turkije te komen. Ondanks dat ik dol ben op Istanbul wat dit tripje wel even anders. Het was echt een grote bouwput. Ik ben niet het type dat alleen maar in hotels wil verblijven maar hier was verder helemaal niks. Tot overmaat van de ramp was er ook nog een virus in het hotel waardoor het hele hotel ziek werd… London en ik zijn gelukkig nooit ziek geworden maar we wilde wel graag naar huis. Ik ben erg optimistisch en probeer overal wat leuks van te maken maar dit was echt een drama.’

5. Welk plekje houd je liever geheim?

‘Ik deel alle geheimen, iedereen mag net zoveel als ik van de wereld genieten! In Mexico ben ik echt verrast door de prachtige stranden en cenote’s. Ook is het daar erg leuk voor kinderen.’

‘Twee weken geleden ben ik naar Marrakech geweest met een vriendin. Marrakeck is wel echt een aanrader en zo dichtbij de zon. We hadden een mooie riad geboekt en verder lekker ontspannen en heerlijk gegeten.’

6. Jouw beste reistip

‘Als je verre vluchten moet maken probeer dan een nachtvlucht te boeken zodat je kind lekker kan slapen. Mijn oude telefoon gebruikt London niet alleen om spelletjes op te spelen, maar ik heb hem geleerd om er foto’s mee te maken. Hij vindt dat echt fantastisch en fotografeert landschappen en diertjes, zo leuk!’